Joepie?

Smeer je kuiten, pak je rugzak in, ambeteer je leiding: JOEPIE 25 staat voor de deur!

2013 is volledig klaar voor de 25ste editie van Joepie.

Jij ook? Waar gaat deze 25ste Joepie naartoe? Geruchten doen de ronde in de wandelgangen van elk KSJ-KSA-VKSJ-lokaal. Pronostieken worden overal opgemaakt. Het antwoord blijft echter geheim en dat is het enige wat zeker is in deze Joepie-historie. Het zou zonde zijn om de traditie van Joepie te doorbreken na 25 geslaagde Joepies, vind je niet? We zouden de voorbije 25 Joepiedorpen op een grote kaart kunnen aanduiden, daar wat statistische trucjes op kunnen toepassen en zo ontcijferen welke stad/dorp de meest waarschijnlijke X vormt... maar geef toe: welke zot houdt zich daar mee bezig?

Vergeet ook niet dat Joepie veel meer is dan het geheim van stad X!Joepie is eigenlijk een beetje hemel en hel op aarde. Geheimschriften ontcijferen tot je er horendol van wordt; in de modder ploeteren tot je erbij neervalt; die rugzak vervloeken tot op de maan; op koude, harde grond moeten slapen in een garage, de naam nauwelijks waard...

Maar vergeet ook die heerlijke verwenbeurten in de slaapdorpen niet, de paaseitjes bij het ontbijt van onze nieuwe “mama”, het niet meer bijkomen van de zoveelste lachbui, de zon op je gezicht, de prachtige vergezichten en de totale ontspanning eens je X bereikt….

Voor geen geld van de wereld zou je dit toch willen missen, niet? Wij zijn er alvast klaar voor. Jullie ook?